۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۵
کد خبر: 1001416

سخنگوی قوه قضائیه از تأیید حکم ساداتی نژاد وزیر سابق جهاد کشاورزی در پرونده نهاده‌های دامی و صدور کیفر خواست برای رائفی پور مدیر مؤسسه مصاف خبر داد.

تأیید محکومیت ساداتی نژاد در پرونده نهاده‌های دامی/ صدور کیفر خواست برای رائفی‌پور مدیر مؤسسه مصاف

اصغر جهانگیر در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین در خصوص آخرین وضعیت پیگیری اتهامات علی اکبر رائفی‌پور  در موضوع نشر اکاذیب و اینکه دستگاه قضا به مسائل مالی مطرح شده در مورد موسسه مصاف به مدیریت این فرد نیز ورود کرده یا نه؟ با اشاره به اینکه یکی از نهادهای امنیتی گزارشی در خصوص نشر اکاذیب توسط مدیر این مؤسسه برای دستگاه قضا ارسال کرده بود، گفت: متعاقب این گزارش تحقیقات لازم در این خصوص صورت گرفت  که منجر به صدور کیفر خواست برای فرد مورد اشاره گردید و این پرونده برای رسیدگی به دادگاه ارسال شده است.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: در خصوص مسائل مالی این موسسه هم که مواردی مطرح شده بود موضوع در حال بررسی است که به محض تکمیل داده ها اطلاع رسانی خواهد شد.

وی درباره آخرین وضعیت پرونده جواد ساداتی‌نژاد وزیر سابق جهاد کشاورزی در موضوع فساد در تامین و توزیع نهاده‌های دامی هم گفت: در این پرونده پس از رسیدگی رأی بدوی محکومیت برای فرد مذکور صادر شد که با اعتراض ویرونده به دادگاه تجدید نظر ارسال  در این دادگاه هم مورد تایید قرار گرفت اما ایشان مجدد درخواست اعمال ماده ۴۷۷ را داشت.

سخنگوی عدلیه ادامه داد: با موافقت رئیس قوه قضائیه پرونده ایشان به معاونت قضایی قوه ارجاع شد و قضات برجسته پس از بررسی درخواست اعمال ماده ۴۷۷ را رد کردند که در نتیجه پرونده و حکم ایشان برای اجرا به دادسرای تهران ارجاع شد و در مرحله اجرای حکم قرار گرفته است.

تلاش برای استرداد متهم اصلی پرونده دوج کوین

اصغر جهانگیر در خصوص پرونده دوج کوین و شایعه مختومه شدن این پرونده به دلیل فرار متهماصلی آن با بیان اینکه این پرونده به اتهام ارز دیجیتال در سال ۱۴۰۱ در قزوین تشکیل شد و سه نفر متهم داشت که دو متهم شناسایی و دستگیر شدند و با اخذ تأمین مناسب فعلاً آزاد هستند، اظهار داشت: متهم اصلی اگر چه ایرانی است ولی از همان ابتدا در خارج از کشور سکونت داشت. پیگیری‌ها برای استرداد متهم اصلی به کشور ادامه دارد.

وی تصریح کرد: پرونده مختومه نشده و ۲۱ فروردین سال جاری منجر به صدور رأی شد و متهمان اعتراض کردند و در حال رسیدگی در مرحله تجدید نظر است.

مزایده اموال مالک کورش کمپانی

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال دیگری در مورد آخرین وضعیت پرونده کوروش کمپانی هم بااشاره به اینکه  حدود هفت هزار نفر در این پرونده شکایات خود را ثبت کردند و این پرونده اکنون در ناحیه ۵ دادسرای تهران در جریان رسیدگی قرار دارد، گفت: اموالی از متهم در کیش و امارات شناسایی و توقیف شد همچنین اموالی از متهم در اصفهان شناسایی شده بود که آنها نیز توقیف شد و در اجرای ماده ۲۱۵ قانون مجازات اسلامی برای فروش در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار گرفت و به این سازمان ابلاغ شده است تا ظرف دو ماه نسبت به فروش اموال اقدام کنند.

وی اضافه کرد: پس از فروش اموال، مطالبات مالباختگان پرداخت خواهد شد و دغدغه اصلی پرداخت مطالبات آنها است هرچند اقدامات بین‌المللی از طریق اینترپل برای بازگشت متهم اصلی پرونده پیگیری می‌شود.

دادگاه کیفری متهمان ترور شهید سلیمانی ۱۷ شهریور آغاز می‌شود

درباره آخرین وضعیت پرونده ترور شهید سلیمانی هم در این پرونده حدود سه هزار و ۳۰۰ نفر از اقشار مختلف مردم شکایت داشتند؛ پرونده از دو بُعد حقوقی و کیفری رسیدگی شد که در بُعد حقوقی پرونده در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی تهران رسیدگی و منجر به صدور رأی شد و بر اساس حکم صادره هر کدام از خواندگان پرونده به پرداخت ۵ میلیون دلار و در مجموع ۱۶ میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار محکوم شدند و اکنون پرونده در بخش حقوقی در مرحله صدور اجراییه قرار دارد.

جهانگیر درباره بخش کیفری پرونده گفت: در این پرونده که نسبت به ۷۳ نفر از متهمان از جمله ترامپ و پمپئو (رئیس جمهور سابق و وزیر خارجه سابق آمریکا) تشکیل شد، کیفرخواست صادر شده و رسیدگی به پرونده در تاریخ ۱۷ شهریورماه سال جاری در دستور کار دادگاه کیفری قرار دارد.

وجود ۱۱ هزار و ۸۲۶ زندانی بدهکار 

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت آمار تفکیکی زندانیان گفت: ‌بر اساس آخرین آمار اعلامی از سوی سازمان زندان‌ها، تعداد کسانی که به‌عنوان بدهی و مهریه در زندان هستند، ۱۱ هزار و ۸۲۱ نفر است که از این تعداد زندانیان مربوط به دیه غیرعمد ۱۱۶ نفر، هزار و ۱۹ نفربرای دیه عمد و ۷ هزار و ۶۲۹ نفر به خاطر در زندانهستند.

وی ادامه داد: همه باید تلاش کنیم زندانیان مالی و بدهکاران در زندان نمانند و از این منظر نقش میانجیگری و خیری و فعالیت ریش‌سفیدان می‌تواند تأثیر زیادی در بحث کمک به صلح و سازش داشته باشد و باید از این طریق به سازمان زندان‌ها یاری رسانند البته در این باره ستاد مردمی دیه کشور و دیگر مجموعه‌های دیه تلاش می‌کنند.

استیفای مهریه از مسیر زندان ممکن نیست

جهانگیر خاطرنشان کرد: در نظر داشته باشید که بدهکاری، موضوعی شخصی است و تا زمانی که پول پرداخت نشود فرد بدهکار در زندان می‌ماند تا اینکه مشخص شود وی معسر است. خواهشی که از بخش‌های مردمی داریم این است که کمک کنند تا زندانیان بدهکار آزاد شوند.

وی اضافه کرد: یکی از مصادیق زندانیان بدهکار، زندانیان مهریه است. مهریه حق خانم است اما استیفای پرداخت مهریه از محل زندان ممکن نیست. اگر مرد پول مهریه را دارد آن را باید پرداخت کند اما اگر نداشته باشد نمی‌تواند در زندان آن را بپردازد.

جهانگیر توضیح داد: گروهی از بدهکاران مهریه در زندان هستند که زنان معتقدند اموال دارند اما به نام خود آنها نیست. از طریق سامانه‌های موجود می‌توان راهکاری برای شناسایی افراد معسر پیدا کرد تا در زندان نمانند.

قوه قضاییه محدودیتی در زمینه استفاده پابند الکترونیک برای محکومان ندارد

سخنگوی قوه قضاییه درباره استفاده محکومان از پابندهای الکترونیک اظهار داشت: برابر قانون در جرایم تعزیری درجه ۵ تا ۸ دادگاه می‌تواند در صورت وجود شرایط از جمله رضایت محکوم، بحث نظارت الکترونیکی را فراهم کند.

جهانگیر ادامه داد: همچنین در جرایم درجه‌های ۲ و ۳ و ۴ بعد از گذراندن سه چهارم از دوران محکومیت، قاضی می‌تواند پابند را لحاظ کند و در جرایم درجه یک امکان استفاده از آن برای محکوم وجود ندارد و البته قوه قضاییه محدودیتی در زمینه استفاده پابند الکترونیک برای محکومان ندارد.

جدیدترین وضعیت پرونده فساد در فوتبال

سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده فساد در فوتبال هم با بیان اینکه در راستای رسیدگی به فساد در باشگاه مس رفسنجان برای چند نفر از مسئولان باشگاه و لیگ، کمیته داوران و گزارشگران ورزشی پرونده تشکیل و تفهیم اتهام شدند که اکنون با تامین‌های مناسب آزاد هستند، افزود: مدیرعامل سابق باشگاه گل گهر سیرجان با سپردن وثیقه در تاریخ ۲۴ تیرماه سال جاری از زندان آزاد شده است، اخیرا نیز ۵ نفر جدید در همین ارتباط احضار که از مسئولین سابق فدراسیون فوتبال و یک نفر آن‌ها مجری برنامه‌های ورزشی صدا و سیما است.

جهانگیر با بیان اینکه فساد در فوتبال از دو جنبه مسئله مهمی در جامعه است، گفت: ابتدا از منظر تیم‌هایی که با زحمات زیاد در مسابقات شرکت و با بازی‌های جوانمردانه تلاش می‌کنند به حقوق خود برسند، از این رو موضوع جوانمردی بسیار مهم است که باید تلاش‌های مجموعه‌هایی که در این زمینه صادقانه کار می‌کنند با فساد هدر نرود.
وی با تشریح اهمیت جنبه دوم موضوع فساد در فوتبال، گفت: نکته دوم، تدارکاتی مانند شناسایی، معرفی، خرید و فروش بازیکن، دلالی و اسپانسرها است؛ این موضوع در مجموعه فوتبال با توجه به اینکه پولی که امروزه در این مجموعه‌ها صرف می‌شود به صورت مستقیم و غیر مستقیم از اموال بیت‌المال است، بسیار مهم است؛ از این رو لازم است در هر دو جنبه دقت شود و نظارت صورت گیرد.

ادعای پست فروشی در شهرداری صحت سنجی می‌شود

سخنگوی عدله درباره ادعای پست فروشی در شهرداری تهران هم گفت: پس از انتشار این فیلم در فضای مجازی پرونده‌ای در دادسرای فرهنگ‌ و رسانه تشکیل شد و طرفین احضار شدند و تحقیقات در حال انجام است و ادعای پرداخت رشوه در قبال پست در شهرداری تهران صحت‌سنجی می‌شود.  

جهانگیر افزود: فردی که ادعا کرده اگر ثابت کند با اقدام‌کننده برخورد قانونی می‌شود و اگر نتواند با او به عنوان نشر اکاذیب و برهم زننده امنیت روانی برخورد می شود.   

پیگیری‌ها برای بازگشت دو تبعه ایرانی از عراق و عربستان 

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره وضعیت محمدرضا نوری تبعه ایرانی زندانی در عراق گفت: وی ابتدا با اتهام تروریستی دستگیر شد و با تلاش صورت گرفته، این عنوان تغییر یافت.

جهانگیر ادامه داد: دولت آمریکا تلاش داشت تا تبعه ایرانی برای محاکمه به آمریکا مسترد شود اما دولت عراق موافقت نکرد؛ امیدواریم با تلاش دولت و قوه قضاییه شاهد آزادی این فرد باشیم.

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه درباره پیگیری‌ها برای آزادی خزائی حاجی و خبرنگار ایرانی که در ایام حج دستگیر شد، افزود: پیگیری‌هایی از سوی وزارت دادگستری، وزارت امور خارجه و معاونت امور بین‌الملل قوه قضاییه در حال انجام است تا بتوانیم این فرد را آزاد و به کشور بازگردانیم.

بازگشت ۵۸ هزار میلیارد اموال دولت به بیت المال در ۴ ماه گذشته

سخنگوی عدلیه درباره اقدامات این دستگاه برای بازگرداندن اموال به بیت‌المال در چهار ماه اول امسال، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که فقط در دادگستری استان تهران با همت قضات و پیگیری‌های مجدانه رئیس کل دادگستری و دادستان تهران در مدت زمان مشخص حدود ۵۸ هزار میلیارد تومان (همت) وجوه نقدی به بیت‌المال بازگردانده شده است.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: این وجوه مربوط به کسانی بود که تسهیلات کلان گرفته و بدهکار بانکی بودند و یا کسانی که در پرونده‌های مختلف بودند.

جهانگیر افزود: دادگستری تهران برای اینکه حقوق دولت سریع‌تر استیفا شود قبل از صدور رأی در پرونده‌ها با پیگیری‌های به عمل آمده و مدیریت صحیح، نسبت با استیفای حقوق و بازگرداندن اموال عمل کرده که موفق بودند.

وی ادامه داد: میزان وصول معوقات بانکی از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور هم در چهار ماهه نخست امسال به نفع دولت و بانک‌ها مبلغ ۱۶ همت بود که بیانگر ۵۱ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل است.

سخنگوی قوه قضائیه اظهار داشت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور امسال تعداد ۹ هزار و ۲۴۷ نفر از بدهکاران را ممنوع‌الخروج کرده است تا حقوق مردم استیفا شود و در عین حال هفت هزار و ۴۸۹ نفر هم پس از پرداخت حقوق دولت رفع ممنوع‌الخروج شدند.

جهانگیر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شورای راهبردی دولت چهاردهم برای معرفی اعضای کابینه تشکیل شده است و آیا قوه قضائیه وزیر دادگستری را به دولت معرفی کرده است، گفت: بر اساس اصل ۱۶۰ قانون اساسی، پیشنهاد وزیر دادگستری توسط ریاست قوه قضائیه صورت خواهد گرفت و موارد بعدی دنبال خواهد شد و باید صبوری کنیم تا هفته آینده این موارد محقق شود.

بازداشت ۳۰ نفر شایعه ساز و تشویش کننده افکار عمومی در فضای مجازی

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سئوالی درباره برخورد با منتشر کنندگان مطالب کذب در فضای مجازی نیز با اشاره به اینکه در ماه‌های اخیر ما رخدادهای بزرگی مانند انتخابات مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان، ریاست جمهوری و حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور را شاهد بودیم که برخی در فضای مجازی اقدام به نشر اکاذیب و شایعات کردند، گفت: دادستانی کل کشور به صورت جدی با منتشرکنندگان شایعات در جامعه برخورد می‌کند و در ایام اخیر ۳۰ نفر مرتبط با انتشار شایعات احضار شده‌اند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.